Eetstoornis

Als je altijd aan eten (of niet eten) denkt, kan het zijn dat je een eetstoornis hebt. Een behandelaar stelt tijdens de intake vast of je dat hebt. Soms is het nodig om aanvullend psychologisch onderzoek te doen. Je krijgt dan verschillende vragenlijsten en kleine opdrachten, die helpen bij het achterhalen wat er met je aan de hand is en welke behandeling het meest geschikt is.

Tijdens de behandeling leer je hoe je je gedachten over eten en gewicht kunt veranderen, zodat je er niet meer de hele dag mee bezig bent. Je oefent bijvoorbeeld om andere dingen te eten dan je gewend bent en je went een normaal eetpatroon aan. Je leert ook om anders naar jezelf te kijken, zodat je niet steeds bezig bent met je gewicht en hoe je eruitziet.

Soms doe je de behandeling (voor een deel) samen met je ouders, zodat ze jou beter leren begrijpen en je kunnen helpen bij het anders leren denken en doen in moeilijke situaties.

In sommige gevallen is het verstandig de behandeling te combineren met het slikken van medicijnen. Dit gaat altijd in overleg met jou, eventueel je ouders en een van onze psychiaters.

Je kunt je bij Arkin Jeugd & Gezin aanmelden als je hulp zoekt voor je probleem. Natuurlijk kun je ook eerst contact met ons opnemen om advies te vragen.

Aanmelden voor de behandeling van obesitas? Dit kan bij Amsterdamse Kinderen & Jeugd praktijken (AKJP). Je kunt rechtstreeks mailen naar:

info@akjp.nl
T.a.v. Sonja Brunink

Let op: je hebt een verwijsbrief van je huisarts nodig.