Preventie Jeugd

Online aanbod

Mindmasters

Op Mindmasters.nl kunnen Amsterdamse jongeren tussen 14 en 18 jaar hun mentale toestand testen met zelftests, informatie lezen over psychische problemen en advies vragen via email of Whatsapp aan preventiemedewerkers en coaches. Het platform is een initiatief van de drie GGZ instellingen Jellinek, PuntP, Prezens en de GGD Amsterdam. Alles wat je doet op de site is anoniem.

Mindresolve online

Piekeren is een probleem wat veelvuldig voorkomt bij de Amsterdamse jeugd tussen de 13 en 23 jaar. Op mindresolve.nl kan je een test doen om te kijken of het piekergedrag problematisch. Daarna is er de mogelijkheid om je aan te melden voor de online training. Tijdens deze training krijg je meer inzicht over piekeren en krijg je handvatten aangereikt om het piekeren te verminderen. Tijdens de training wordt je online begeleidt door een persoonlijke begeleider.

Mijn i-help

Iedereen heeft in zijn leven te maken met onverwachte gebeurtenissen, tegenvallers, verlies, zorgen over de toekomst of langdurige ziekte. Er kunnen klachten ontstaan zoals stress, somberheid, slaapproblemen, angst of piekeren. Ben je op zoek naar mogelijkheden om je psychische gezondheid te verbeteren? Op MijniHelp.nl vind je informatie, steun en cursussen, die je hierbij kunnen helpen.

Kopstoring

Online hulp voor jongeren die opgroeien bij een ouder met psychische problemen of een verslaving. Kan jij wel een beetje steun gebruiken? Heb je vragen? Wil je samen met andere jongeren een online chatcursus doen, of je eigen verhaal delen met anderen? Bezoek dan de website van kopstoring.nl.

Kop Op Ouders

Je kind een gelukkige jeugd geven. Dat is wat ouders willen. Maar opvoeden valt soms niet mee. Zeker als je niet lekker in je vel zit. Toch wil je het beste voor je kind. KopOpOuders.nl is er voor alle ouders die last hebben van stress, psychische problemen of een verslaving en hun partner. KopOpOuders.nl geeft informatie en tips over hoe je een zo goede mogelijke ouder kunt zijn. Ook kun je anoniem een online groepscursus volgen, om advies via de e-mail vragen en ervaringsverhalen lezen en uitwisselen.

Sitemap