Ouders

Mijn kind heeft hulp nodig

Arkin Jeugd & Gezin helpt uw kind

Jongeren hebben net als volwassenen soms last van psychisch klachten of drinken, blowen of gamen veel en kunnen niet goed meer zonder. Vaak ontstaan er dan negatieve gevolgen, bijvoorbeeld school en sociale contacten gaan eronder lijden.

De meeste psychische klachten en/of verslaving kunnen goed aangepakt worden door erover te praten met een hulpverlener. Uw kind gaat op deze manier beter begrijpen wat er met hem/haar aan de hand is en wat hij/zij kan doen om minder last te hebben van negatieve gedachten, emoties en eventueel destructief gedrag. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind, de aard en de omvang van de klachten en de behoeften bij uw kind en uzelf wordt in het behandelplan afgesproken op welke wijze u betrokken wordt bij de behandeling.

Soms kunnen de psychische problemen en/of verslaving een grote negatieve impact hebben op het gezin of worden de problemen die er zijn mede veroorzaakt door de situatie thuis. In dit soort gevallen is er speciaal aanbod dat zich zowel richt op de klachten van uw kind als ook op de problemen in het gezin.

Heeft mijn kind een probleem?

Als uw kind een psychisch probleem heeft dan zitten negatieve emoties, gedachten en gedrag uw kind in de weg. Dat is ook zo als uw kind niet meer zonder blowen, gamen of drinken kan. Uw kind, uzelf en de omgeving begrijpen vaak niet goed meer wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om de situatie te verbeteren.

Herkent u dit?

Mijn kind heeft nergens zin in
Mijn kind is snel boos
Mijn kind is vaak angstig
Mijn kind heeft nare dingen meegemaakt
Mijn kind kan niet zonder gamen of blowen
Mijn kind is vaak druk
Mijn kind heeft moeite met contacten
Mijn kind hoort en ziet soms dingen die er niet zijn
De emoties van mijn kind gaan alle kanten op problemen
Mijn kind heeft een verstoord eetpatroon
Mijn kind heeft ernstig overgewicht
Mijn kind heeft last van de scheiding van zijn ouders

Hoe krijgt mijn kind hulp?

Samen kijken we hoe we het beste kunnen helpen en welke behandeling goed bij uw kind past.

Neem contact op met Arkin Jeugd & Gezin

Ik wil mijn kind aanmelden voor een behandeling.

Sitemap