Praktische informatie

Veelgestelde vragen

Hier vind je alle antwoorden op veelgestelde vragen. Je kunt in het menu een categorie kiezen en alle vragen bekijken. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met Arkin Jeugd & Gezin.

Hoe lang moet ik wachten?

We proberen de wachttijden zo kort mogelijk te houden, je kunt meestal binnen een of twee weken bij ons terecht. Als er spoed is uiteraard eerder.

Voor sommige behandelingen kan het wat langer duren, gezamenlijk proberen we dan een oplossing te vinden.

Bekijk hier de actuele wachttijd.

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je bij ons aanmelden als je hulp zoekt voor je probleem, bij ons is iedereen tussen 0 en 23 jaar welkom.

Bellen, mailen of even langslopen, het kan allemaal. Dit kun je zelf doen, maar je kunt bijvoorbeeld ook je ouders vragen dit voor je te doen. En natuurlijk kun je ook naar je huisarts gaan als je dat prettiger vindt, die zorgt dan voor een verwijzing. Hier vind je onze contactgegevens en lees je alles over aanmelden.

Wat is een intake?

Als je (samen met je ouders) besloten hebt om je te laten behandelen voor je probleem, kom je bij ons voor een eerste gesprek. Dit noemen we een intake. Samen met een psycholoog bespreek je waar je mee zit. Daarna kijken we hoe we jou het beste kunnen helpen en welke behandeling het meest geschikt is.

Op welke locatie vindt de behandeling plaats?

Arkin Jeugd & Gezin is te vinden op vier locaties: de Baarsjesweg (Amsterdam-West), de Strekkerweg (Amsterdam-Noord), de Wisselwerking (Diemen) en Polikliniek Ganzenhoef. Bekijk de gegevens van de locaties.

De behandeling is meestal in een kantoor van Arkin Jeugd & Gezin, soms alleen, soms in een groep. Wanneer het nodig is kan de behandeling ook thuis of in de instelling waar je verblijft plaatsvinden.

Wat kost een behandeling bij Arkin Jeugd & Gezin?

Behandeling (en intake) bij Arkin Jeugd & Gezin is zogeheten tweedelijns geestelijke gezondheidszorg en die wordt door de verzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering.
Lees meer over de kosten van de behandeling of over het eigen risico (18+)

Om te zorgen dat je zorgverzekeraar de behandeling betaalt, hebben wij een verwijsbrief nodig van bijvoorbeeld je huisarts. Heb je geen (contact met je) huisarts? Dan kun je ook contact met ons opnemen, we kijken dan samen hoe we je verder kunnen helpen.

Kosten 0 – 17 jaar

Per 1 januari 2015 valt de geestelijke gezondheidzorg (GGZ) voor kinderen onder de 18 jaar niet langer onder de zorgverzekeraar. Vanaf nu is de gemeente verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Wanneer je in Amsterdam of in één van de volgende gemeenten woont, kun je bij Arkin Jeugd & Gezin terecht. Er zijn geen kosten verbonden aan de behandeling.

Kosten 18 jaar en ouder

Als je 18 jaar of ouder bent, val je niet meer onder de jeugdhulp, maar onder de zorgverzekeringswet. Het verschil is dat de kosten voor de behandeling vanaf 18 jaar vergoed worden door de zorgverzekering. De behandelingen van Arkin Jeugd & Gezin voor jongvolwassenen vanaf 18 jaar vallen onder de gespecialiseerde GGZ. Deze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Je behandeling wordt alleen vergoed door jouw zorgverzekeraar als je een verwijzing hebt van een erkende verwijzer, bijvoorbeeld je huisarts. Een behandeling bij Arkin Jeugd & Gezin wordt door alle zorgverzekeraars in Nederland vergoed. Indien je jouw vergoeding wilt navragen bij je zorgverzekeraar, dan is Arkin Jeugd & Gezin bij je zorgverzekeraar bekend onder de naam Arkin. Dit is de overkoepelende organisatie van Arkin Jeugd & Gezin. De AGB-code van Arkin is 06290732.

Eigen risico

Volwassenen vanaf 18 jaar hebben een verplicht eigen risico bij zijn of haar zorgverzekering. In 2018 is het wettelijk verplichte eigen risico €385,-. Dit betekent dat je de eerste €385,- aan zorgkosten in 2018 zelf betaalt. Het kan zijn dat je een hoger eigen risico hebt afgesproken met je zorgverzekeraar. Of dat je een zorgverzekering hebt afgesloten waarbij de kosten van sommige zorgverleners niet of niet volledig worden vergoed. Raadpleeg hiervoor je zorgverzekeraar.
Lees meer over het eigen risico als je behandeld wordt bij Arkin Jeugd & Gezin.

Sitemap