Veelgestelde vragen

Hier vind je alle antwoorden op veelgestelde vragen. Je kunt in het menu een categorie kiezen en alle vragen bekijken. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met Arkin Jeugd & Gezin.

Wat kost een behandeling bij Arkin Jeugd & Gezin?

Kosten 0 – 17 jaar

De gemeente is verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Er zijn geen kosten verbonden aan de behandeling.

Kosten 18 jaar en ouder

Als je 18 jaar of ouder bent, wordt de zorg betaald door de zorgverzekeraar. De behandelingen van Arkin Jeugd & Gezin voor jongvolwassenen vanaf 18 jaar vallen onder de gespecialiseerde GGZ. Deze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Je behandeling wordt alleen vergoed door jouw zorgverzekeraar als je een verwijzing hebt van een erkende verwijzer, bijvoorbeeld je huisarts. Een behandeling bij Arkin Jeugd & Gezin wordt door alle zorgverzekeraars in Nederland vergoed. Indien je jouw vergoeding wilt navragen bij je zorgverzekeraar, dan is Arkin Jeugd & Gezin bij je zorgverzekeraar bekend onder de naam Arkin. Dit is de overkoepelende organisatie van Arkin Jeugd & Gezin. De AGB-code van Arkin is 06290732.

Eigen risico

Volwassenen vanaf 18 jaar hebben een verplicht eigen risico bij zijn of haar zorgverzekering. In 2020 is het wettelijk verplichte eigen risico €385,-. Dit betekent dat je de eerste €385,- aan zorgkosten in 2021 zelf betaalt. Het kan zijn dat je een hoger eigen risico hebt afgesproken met je zorgverzekeraar. Of dat je een zorgverzekering hebt afgesloten waarbij de kosten van sommige zorgverleners niet of niet volledig worden vergoed. Raadpleeg hiervoor je zorgverzekeraar.

Nieuwe manier gebruik eigen risico

Door de invoer van het Zorgprestatiemodel zal vanaf 1 januari 2022 het eigen risico ieder jaar worden aangesproken. Dit betekent dat als je in 2021 je behandeling bent begonnen en deze doorloopt in 2022, het eigen risico in 2022 ook wordt gebruikt voor deze behandeling. Hierdoor betaal je ook in het nieuwe kalenderjaar eigen risico.

Mocht je vragen hierover hebben, neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Deze kan voor jou kijken hoe hoog je eigen risico is en hoeveel je hiervan al hebt gebruikt.

Meer vragen over Zorgprestatiemodel?

Het kan zijn dat je door deze nieuwe regeling met vragen zit. Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben wij een pagina met veelgestelde vragen omtrent Zorgprestatiemodel opgezet. Hier kun je de belangrijkste uitleg vinden, of links naar meer uitleg.

Op welke locatie vindt de behandeling plaats?

Arkin Jeugd & Gezin is te vinden op vier locaties: de Baarsjesweg (Amsterdam-West), de Strekkerweg (Amsterdam-Noord), de Wisselwerking (Diemen) en Polikliniek Ganzenhoef. Bekijk de gegevens van de locaties.

De behandeling is meestal in een kantoor van Arkin Jeugd & Gezin, soms alleen, soms in een groep. Wanneer het nodig is kan de behandeling ook thuis of in de instelling waar je verblijft plaatsvinden

Wat is een intake?

Als je (samen met je ouders) besloten hebt om je te laten behandelen voor je probleem, kom je bij ons voor een eerste gesprek. Dit noemen we een intake. Samen met een psycholoog bespreek je waar je mee zit. Daarna kijken we hoe we jou het beste kunnen helpen en welke behandeling het meest geschikt is.

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je bij ons aanmelden als je hulp zoekt voor je probleem, bij ons is iedereen tussen 0 en 23 jaar welkom.

Bellen, mailen of even langslopen, het kan allemaal. Dit kun je zelf doen, maar je kunt bijvoorbeeld ook je ouders vragen dit voor je te doen. En natuurlijk kun je ook naar je huisarts gaan als je dat prettiger vindt, die zorgt dan voor een verwijzing. Hier vind je onze contactgegevens en lees je alles over aanmelden.

Hoelang moet ik wachten?

Voor onze behandelingen zijn er verschillende wachttijden. Voor sommige behandelingen kan het wat langer duren, gezamenlijk proberen we dan een oplossing te vinden. Bij spoed kan je uiteraard eerder terecht (in overleg met de verwijzer).

Bekijk hier de actuele wachttijd.