Ouders

Mijn kind start met een behandeling

Intake

We bespreken waar uw kind mee zit en proberen erachter te komen wat de oorzaken zijn. Uw kind vult ook een vragenlijst in die helpt bij het in kaart brengen van welke soort problemen het heeft. Bij jongere kinderen zijn altijd de ouders aanwezig bij de intake, bij oudere kinderen maken we afspraken over wanneer de ouders er wel en niet bij zijn.

Aan het eind van de intake geven we een behandeladvies en maken een behandelplan.

Soms weten we na het eerste gesprek nog niet goed wat er met uw kind aan de hand is. We doen dan in een volgend gesprek uitgebreider psychologisch onderzoek met behulp van vragenlijsten en kleine oefeningen.

Behandeling

De behandeling kan bestaan uit gesprekken, therapieën en soms medicijnen. Uw kind doet dit alleen, samen met de ouders of in een groep met andere jongeren. Dit gebeurt meestal op een locatie van ons, maar soms ook bij u thuis. We kijken steeds samen met u en uw kind hoe het gaat en hoe we de behandeling vervolgen.

Welke behandeling?

Mijn kind heeft nergens zin in
Mijn kind is snel boos
Mijn kind is vaak bang
Mijn kind heeft nare dingen meegemaakt
Mijn kind kan niet zonder gamen of blowen
Mijn kind is vaak druk
Mijn kind heeft moeite met contacten
Mijn kind hoort en ziet soms dingen die er niet zijn
De emoties van mijn kind gaan alle kanten op
Mijn kind heeft een verstoord eetpatroon
Mijn kind heeft ernstig overgewicht
Mijn kind heeft last van de scheiding van zijn ouders

Wie gaat uw kind helpen?

Uw kind heeft meestal met verschillende specialisten te maken die nauw met elkaar samenwerken. Zij begrijpen waar jongeren mee zitten. Bij ons werken: psychologen, psychiaters, maatschappelijke werkers, systeemtherapeuten en sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen.

Neem contact op met Arkin Jeugd & Gezin

Ik wil mijn kind aanmelden voor een behandeling.

Sitemap