Wat kost een behandeling bij Arkin Jeugd & Gezin?

Behandeling (en intake) bij Arkin Jeugd & Gezin is zogeheten tweedelijns geestelijke gezondheidszorg en die wordt door de verzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering.
Lees meer over de kosten van de behandeling of over het eigen risico (18+)

Om te zorgen dat je zorgverzekeraar de behandeling betaalt, hebben wij een verwijsbrief nodig van bijvoorbeeld je huisarts. Heb je geen (contact met je) huisarts? Dan kun je ook contact met ons opnemen, we kijken dan samen hoe we je verder kunnen helpen.

Kosten 0 – 17 jaar

Per 1 januari 2015 valt de geestelijke gezondheidzorg (GGZ) voor kinderen onder de 18 jaar niet langer onder de zorgverzekeraar. Vanaf nu is de gemeente verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Wanneer je in Amsterdam of in één van de volgende gemeenten woont, kun je bij Arkin Jeugd & Gezin terecht. Er zijn geen kosten verbonden aan de behandeling.

Kosten 18 jaar en ouder

Als je 18 jaar of ouder bent, val je niet meer onder de jeugdhulp, maar onder de zorgverzekeringswet. Het verschil is dat de kosten voor de behandeling vanaf 18 jaar vergoed worden door de zorgverzekering. De behandelingen van Arkin Jeugd & Gezin voor jongvolwassenen vanaf 18 jaar vallen onder de gespecialiseerde GGZ. Deze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Je behandeling wordt alleen vergoed door jouw zorgverzekeraar als je een verwijzing hebt van een erkende verwijzer, bijvoorbeeld je huisarts. Een behandeling bij Arkin Jeugd & Gezin wordt door alle zorgverzekeraars in Nederland vergoed. Indien je jouw vergoeding wilt navragen bij je zorgverzekeraar, dan is Arkin Jeugd & Gezin bij je zorgverzekeraar bekend onder de naam Arkin. Dit is de overkoepelende organisatie van Arkin Jeugd & Gezin. De AGB-code van Arkin is 06290732.

Eigen risico

Volwassenen vanaf 18 jaar hebben een verplicht eigen risico bij zijn of haar zorgverzekering. In 2018 is het wettelijk verplichte eigen risico €385,-. Dit betekent dat je de eerste €385,- aan zorgkosten in 2018 zelf betaalt. Het kan zijn dat je een hoger eigen risico hebt afgesproken met je zorgverzekeraar. Of dat je een zorgverzekering hebt afgesloten waarbij de kosten van sommige zorgverleners niet of niet volledig worden vergoed. Raadpleeg hiervoor je zorgverzekeraar.
Lees meer over het eigen risico als je behandeld wordt bij Arkin Jeugd & Gezin.

Meer veelgestelde vragen

Sitemap